Laugets mål er at få samlet praktisk erfaring og motivere til at skabe egen god besætning

Derfor indgik laugets sejladsudvalg allerede tidligt i 2012 aftaler med flere andre skibslaug om at komme ud at sejle med deres skibe. Turene er dels oplæringsture for de folk i lauget der gerne vil være det sejlende laugs ledere i fremtiden - og tilbud til dem der gerne vil sejle med som Ladby Skibslaugs mere eller mindre faste gaster og have gode oplevelser på den måde.

På årets første tur med vore gode venner på Lindheimsunds var der ikke mange med fra Ladby Skibslaug - Til gengæld kan det være at nogle af de nye folk / inviterede gæster bliver nogle af vore fremtidige fast friske folk? - For en god oplevelse - DET fik vi igen.

Turen fra Rantzausminde, hvor skibet har hjemhavn til Hjortø var både en oplevelse med roning - og dejlig sejlads med gode kontrollerede vendinger, klare kommandoer og glade og friske gaster. Skibet sejler ualmindeligt godt - og vi må sige, at det er rigtig velholdt i forhold til sin alder.

Vi landede til kaffepause på Hjortø - en lille bitte ø i det sydfynske, hvor ikke ret mange har været - Natur natur - og god dansk vikingehygge.

På turen hjem kan vi melde, at loggen på et tidspunkt viste 11,2 knob på halvvind !! - fuld kontrol med eet reb i toppen af sejlet - og det er rigtig godt gået - nok en fart som mange sejlere ikke forventer af et 17 m vikingeskib.

Herunder en lille serie af billeder fra den herlige dag:

 

Social Share:
Go to Top