Undersejling Langebro 2018

Af Egon Jensen

Jomfruturen under Langebro skulle foretages i forbindelse med vores ”sommertogt”, som blev til træningssejladser i Kerteminde bugt. Den 12. juli 2019 skulle vi bevise, at teorierne holdt.

Alt mandskab var indkaldt blandt laugets medlemmer og pårørende. Mast og rå var surret midtskibs. Dragehoveder og mellemstykker var afmonteret. Og alt mandskab blev dirigeret ombord, iført museets redningsveste, og målet til toppen af stævnen blev lige tjekket, for at være sikre. Der var ca. 5 cm i overskud til at kunne komme under.

Et meget langt tov, var spændt op fra land og over til broens højeste punkt i midterfaget, og derfra under broen til den modsatte side, og derfra til land igen.

Nu ventede vi kun på en ting! Strømstille! En mand i kajak lå ved en af bropillerne og holdt øje med at det ville ske. – Så er det nu! Blev der råbt – og så var det ellers med at komme af sted. Godt nok 15-20 minutter før end annonceret, men det var der ikke noget at gøre ved.

Ved hjælp af tovet, kunne vi trække skibet hen til broen, så tæt med forstævnen som muligt. Hele besætningen kom så langt frem som overhovedet muligt. Vi stod meget tæt! Så gjaldt det. Vi trak stille og roligt forenden ind under broen, og faktisk var der næsten 10 cm frigang. Snart havde skibet en ende på hver sin side af broen. Et lidt kritisk punkt, hvis strømmen accelererede for hurtigt. Alle mand undtagen 1 blev dirigeret agterud og stuvet tættest muligt. Agterstævnen kom også under broen med pæn frigang. Så kunne alle mand igen fordele sig jævnt, og vi kunne trække os til land, i ”hullet” i renæsancehavnen. Hele operationen tog ikke mere end 5 min.

Fotos venligst stillet til rådighed af HLR - Helge Langkilde Rasmussen

Social Share:
Go to Top